Om bloggen

Hallå där!

Välkommen hit!

Det här är en sida för musiknördar. Skriver mest för mig själv, då och då, men kanske kan innehållet glädja någon. 

Så gott som alla bilder är tagna av mig. I annat fall har jag fått tillstånd att använda dem med några få undantag. Då framgår det. 

Här finns också porträtt av artister och grupper skrivna åren 2004- 2006. Fokus ligger på 70- och 80-tal. Porträtten finns längst ner på denna sida.

Jag är ingen expert. De flesta porträtt är enkelt sammanfattande. Andra är mer djupgående.

Uppgifter om en artist från olika källor har vägts samman för att så långt det är möjligt inte skriva något som känns osäkert.

Kontakta gärna mig om du har några synpunkter.

blomman67@msn.com
SMS: 0705-161633

Det känns som om musik från förr håller än!

Vem är jag då?

Jag brukar säga till min tjej att jag är en rätt vanlig kille.

I´m just an ordinary man, brukar jag säga och då skrattar hon. För henne är ju jag speciell och det är ju ömsesidigt. Vanlig eller inte, jag är hur som helst mycket musikintresserad. Det kanske har framgått?

En del skulle kalla mig för musiknörd. Ok, jag köper det, för jag kan snöa in på detaljer om vilka årtal artister och grupper har släppt skivor eller varit på turné i Sverige. Det är exempelvis inte många som minns eller vet att Genesis släppte sin första singel The Silent Sun 22 februari 1968

Mitt musikintresse grundlades redan som barn då jag lyssnade på mina föräldrars skivor och senare min storebrors. Pappa var kantor och tidigt blev orgel och piano inspirationskällan, men också gitarr. Hemma spelades körmusik och klassisk musik, men också dansband, Abba, Barbara Streisand och Demis Roussos.

Jag började spela in musik från radion tidigt. Det första minnet är nog från 1973-1974 och Tio i topp med Kaj Kindvall, programmet som sedan blev Poporama och Tracks. Har ett kassettband kvar med Tio i topp från den tiden, men inspelningen är usel eftersom jag eller min bror ställt en bandspelare emot en radioapparat och utan sladd spelat in ljudet så att den inbyggda mikrofonen fångade ljudet från radion. Men man hör Gillbert O´ Sullivan, Rubettes med Sugar baby love och Alvin Stardust med My Coo Ca Choo.

När jag var tio år 1977 spelade jag in skivor och radiomusik och har kvar alla kassettband faktiskt. Efter Abbas vinst i Brighton 1974 fick jag singeln Waterloo av pappa.

I början av 80-talet då jag gick i högstadiet köpte jag mina första skivor via en postorderfirma. Sen dess har det blivit en hel del i min samling. Det är en hel del så kallad ”Westcoast” med Toto, David Foster och Loggins and Messina, Eagles, Jackson Browne, men också Elton John Stevie Wonder och Marvin Gaye och en del jazzfusion och klassisk musik.

Springsteen och Genesis dominerar i hyllorna. Två helt olika musikstilar som jag fastnat för ända sedan jag hörde Springsteens Darkness on the edge of town i min storebrors framhjulsdrivna och röda Audi 80 och hörde den tidigare Genesissångaren och trummisen Phil Collins superhit In the air tonight 1981.

Håll till godo!

KÄLLOR

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

Stray Bullet

Show a little faith there's magic in the night

Discover WordPress

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Håkans Pop

About music, love, life and becoming older...

Thirsty Boots

About music, love, life and becoming older...

Shades Of Noir

No answers, just opinions.

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar